Харків може запустити метро зовсім скоро / metro.kh.ua

Харківська влада хоче запустити роботу метрополітену з 12 травня, заявив мер міста Геннадій Кернес.

Про це він повідомив "Стране".

"12 травня ми хочемо запускати метро в Харкові. Ні в одній країні світу не закрили метро. Навіть в Італії та Іспанії працювало метро. У Кабміні цього не розуміють. Вони вважають, що це розсадник коронавірусу. Але це не так, тому що в підземці працюють потужні витяжки. Ми готові пускати в вагони лімітовану кількість людей, щоб не було товкучки. До того ж, це зручний вид транспорту і найдоступніший. Метро має їздити. У всьому іншому будемо синхронізуватися з наказами уряду",- заявив Кернес.

Відео дня

Читайте такожМетро відкриють в останню чергу: ЗМІ розповіли про прогнози МОЗу щодо завершення карантину

Він також поскаржився, що не може додзвонитися прем'єр-міністру Денису Шмигалю, щоб поговорити з ним на цю тему.

"Уряд діє нерозумно стосовно критичної інфраструктури міст. Ми хочемо донести це до прем'єр-міністра, але я не можу йому додзвонитися. Вже тиждень. Трубку не бере", - сказав міський голова.

Кернес нагадав, що метрополітен в Україні є лише в трьох містах і перевозить по 2 мільйони людей щодня.

Читайте такожУ Зеленського розповіли, коли відкриється метро в Україні

"Якщо Кабмін не дозволить запустити метро зараз і не компенсує нам збитки від замороженого метрополітену, то треба, щоб люди знали, хто в цьому винен. А винен Шмигаль. Збитки – сотні мільйонів. Це великий інфраструктурний об'єкт, який не можна зупиняти, потяги повинні їздити, інакше вони простоюють та іржавіють", - додав Кернес.

Як повідомляв УНІАН, раніше Шмигаль розповів, коли і як метро запрацює в Україні, яке було закрито з початком карантину.

Читайте також: