Ілюстрація REUTERS

Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-липні 2020 року, в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, скоротилося на 40% - до 2122 одиниць.

Читайте такожВ Україні впали продажі електрокарів: топ-5 популярних марок

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Укравтопром".

Відео дня

Згідно з повідомленням, за січень-липень було зібрано 1 783 легкових автомобілів, що на 42% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Виробництво вантажних автомобілів становить 28 одиниці, що на 39% менше результату річної давності.

Автобусне виробництво в Україні в січні-липні 2020 року скоротилося на 31% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року і становить 311 штук.

У липні на українських заводах було вироблено 236 одиниць автотранспортної техніки, що на 62% менше, ніж в липні минулого року.

Відзначається, що, як і роком раніше, в цьому сегменті вітчизняного автопрому працював тільки один завод - "Єврокар", де в липні в режимі великовузлового складання було зібрано 172 автомобілів марки Skoda.

При цьому виробництво автобусів зросло на 11% до 60 штук. У липні автобуси виробляли "Черкаський автобус", "Часовоярський завод" і "ЗАЗ".

Сегмент комерційних автомобілів скоротився на 84% - до 4 штук (всі виготовлені на заводі "Черкаський автобус").

В асоціації нагадали, що "АвтоКрАЗ" перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року.

Довідка УНІАН. Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація "УкрАВТО" (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація "Богдан", "Єврокар", корпорація "Еталон" (Чернігівський і Бориспільський автозаводи).