За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті / фото УНІАН

Переважна більшість рухомого складу "Укрзалізниці" потребує заміни чи ремонту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час форуму "Велике будівництво: нова залізниця" заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Ступінь зносу рухомого складу – 90% потягів потребують заміни чи ремонту. Така сама ситуація з локомотивами. Електропотяги вже на 90% по суті просто металолом. Інфраструктура в такому самому стані. Провали планових ремонтів – з 2012 по 2020 рік взагалі майже нічого не відбувалося. Якщо говорити про електрифікацію, то в період з 2012 по 2020 рік електрифіковано усього 23 кілометри. Ми в цьому році робимо в два рази більше", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожDeutsche Bahn візьметься за пасажирські перевезення в Україні з 2022 рокуЗа словами міністра, з 27 тисяч кілометрів мережі головних колій термінового ремонту потребують 11 тисяч, крім цього 53% залізничних колій не електрифіковані.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує понад 80% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту.

За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.

Вас також можуть зацікавити новини