Дорожники почали активні відновлювальні роботи на ділянці траси М-05 Київ-Одеса біля села Троїцьке Одеської області, де напередодні стався зсув ґрунту. Повне завершення робіт заплановано до 3 серпня 2021 року.

Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

"У медіа з’явились фотографії зсуву ґрунту та деформації дорожнього покриття на дорозі Київ-Одеса біля села Троїцьке на Одещині. Причина - надмірні опади. Наразі крайня права смуга руху на цій ділянці перекрита - підрядна організація розпочала активні відновлювальні роботи", - написав Кубраков.

Відео дня

Міністр наголосив, що проблема є значно глибшою. З часу реконструкції дороги пройшло вже понад 15 років, експлуатаційні характеристики дороги вичерпано.

"У цій ситуації із зсувом ґрунту ми також бачимо, що сама дорожня основа була влаштована неякісно. Останні роки ми намагались підтримувати у нормальному стані дорогу у межах експлуатаційного утримання. Однак цих заходів вже недостатньо, враховуючи, що інтенсивність руху тут одна з найвищих в Україні", - пояснив міністр інфраструктури.

Він нагадав, що за кошти державного бюджету ще у 2019-2020 роках розпочалося оновлення дороги М-05 у Київській та Черкаській областях.

Паралельно йде підготовка до оновлення дороги у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях за кошти ЄБРР та ЄІБ. У рамках спільного проєкту із міжнародним партнером, а також програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" буде оновлено майже 300 км дороги. На перших ділянках вже затверджена проєктна документація і пройдені усі процедури. Наступним етапом стане оголошення тендерів, після чого розпочнеться ремонт.

"Вже за кілька років дорога Київ - Одеса стане взірцевою", - переконаний Кубраков.

Як повідомлялося, раніше координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що в планах "Укравтодору" - відремонтувати всю мережу (понад 20 тис. км) доріг державного значення до кінця 2023 року.