Сьогодні відкрили проїзд автомобільного транспорту по нових мостах / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що наступного року планується відновити повноцінну роботу Міжнародного аеропорту в Чернівцях.

Про це Тимошенко сказав під час огляду президентом України Володимиром Зеленським двох нових мостів через річку Черемош у Чернівецькій області, повідомляє прес-служба президента.

Читайте такожЗеленський обіцяє побудувати у Вінниці аеропорт

Відео дня

Нові мости

Як повідомляє прес-служба офісу президента, два мости біля села Розтоки, розташовані один за одним, загальною протяжністю 311,7 погонних метрів - повністю нові інфраструктурні об'єкти. Попередні переправи через річку були зруйновані стихійним лихом влітку 2008 року. Тому 12 років транспортний зв'язок забезпечувався через два тимчасових металевих мости типу САРМ.

За дорученням Глави держави будівництво нових мостів було включено до програми "велике будівництво". Сьогодні в присутності президента відкрили проїзд автомобільного транспорту по нових мостах.

Дорога

Також зараз проводяться будівельно-монтажні роботи на 1,609 км дороги Р-62, де триває підготовка до укладання верхнього шару асфальту.

Загальна вартість будівництва цих інфраструктурних об'єктів - понад 250 млн грн. Реконструкція дороги та будівництво постійних мостів дозволить покращити транспортне сполучення Путильського району з іншими районами Чернівецької та Івано-Франківської областей, а також забезпечить вихід до державного кордону з Румунією через міжнародні пункти пропуску «Руська» та «шепіт».

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук зазначив, що регіон має великий туристичний потенціал. За його словами, інвесторів може зацікавити будівництво і розвиток гірськолижних курортів.

Аеропорт

Президент підкреслив, що для розкриття туристичного потенціалу Чернівецької області держава має забезпечити гарне транспортне сполучення, а над розвитком туристичних проектів працюватиме бізнес.

"Аеропорт і дороги. Все інше зробить бізнес", - сказав Зеленський.

Заступник керівника ВП Кирило Тимошенко заявив, що наступного року планується відновити повноцінну роботу Міжнародного аеропорту в Чернівцях.

"Цей аеропорт запустимо наступного року, щоб він приймав рейси. І будемо розвивати або будувати новий", - зазначив Тимошенко.

"Велике будівництво"

Голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков зазначив, що цього року в Чернівецькій області відремонтовано дороги, які ведуть до кордонів України та Румунії. Також триває реконструкція ділянки траси М-19.

Всього в регіоні у 2020 році планують відремонтувати 70 кілометрів доріг.

Також у рамках програми "велике будівництво" на Буковині реалізують 20 інфраструктурних проектів: п'ять шкіл, п'ять дитячих садків, п'ять стадіонів та п'ять приймальних відділень лікарень.

Як зазначили в офісі президента, приймальні відділення лікарень мають бути добудовані у жовтні цього року. У листопаді очікується надходження всього необхідного медичного обладнання, і до кінця року відділення почнуть працювати.

Хронологія подій

  • У серпні 2020 року Кабінет міністрів вніс зміни до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року, включивши в неї аеропорт "Мукачево" і виключивши Міжнародний аеропорт "Вінниця".
  • У вересні 2020 року Україна і Словаччина підписали двосторонню міжурядову угоду, що передбачає відновлення повноцінного функціонування аеропорту "Ужгород".
  • 25 вересня 2020 року Міністерство інфраструктури заявило про те, що планує будівництво нового аеропорту в Закарпатті.
  • 29 вересня 2020 року Зеленський пообіцяв побудувати аеропорт у Вінниці.