Йдеться про чотири маршрути потягів далекого сполучення / фото facebook.com/Ukrzaliznytsia

Журналіст "Сніданку з 1+1" 30 червня побував на вокзалі в Києві, звідки вирушив перший потяг з вагонами, в яких є жіночі купе. На сьогодні курсує чотири таких потяги, розповів він.

В ефірі "Сніданку з 1+1" на каналі "1+1 Україна" йдеться про те, що це потяги:

  • № 81 Київ-Ужгород
  • №41 Дніпро-Трускавець 
  • №75 Київ-Кривий Ріг 
  • №15 Харків-Ясіня
В Україні відправилися перші потяги з жіночими купе: чи був попит на квитки (відео)

"Це у нас перший рейс поїзда з жіночими купе, у нас таких поїздів всього чотири. В принципі їх щодня буде чотири, і далі ми можемо збільшувати цю кількість. Ми зараз навмисно запустили пілотний проект - цей місяць ми будемо реагувати на попит пасажирів. Зараз ми бачимо, що понад 90% квитків на всі рейси з жіночими купе викуплені. Це дає нам змогу, дає простір додавати більше таких жіночих купе й дивитися на інші напрямки", - каже керівник пасажирських комунікацій "Укрзалізниці" Олександр Шевченко.

Потреба у цих жіночих купе виникла з тієї причини, що жінки  неодноразово ставали жертвами фізичного та сексуального насильства в потягах з боку чоловіків. 

"Я дізналась через додаток "Укрзалізниці", і це була просто випадковість, й коли я прочитала, кажу: "Мамо, давай спробуємо". Сподіваємось, що все буде за графіком, все буде за планом, і нам дуже сподобається", -  каже пасажирка жіночого купе Каріна.

Вагони з "жіночими купе" в Україні

Раніше повідомлялося, що компанія "Укрзалізниця" не передбачила в окремому спеціальному вагоні для жінок можливість придбати послугу кондиціонування.

Тобто жінки, які захочуть скористатися новою послугою від УЗ, змушені будуть  мучитися від спеки, поки чоловіки насолоджуватися  відрегульованою температурою.

Вас також можуть зацікавити новини: