Ілюстрація REUTERS

Обсяг продажів в Україні авто, що були у вжитку, який формується шляхом імпортних поставок, в липні поточного року становив 34,3 тисячі авто, що на 43% більше за порівняння з аналогічним періодом 2019 року.

Читайте такожМаск не виключає випуск зменшеного Tesla Cybertruck для Європи

Як повідомила прес-служба асоціації автовиробників України "Укравтопром", продажі вживаних автомобілів на 17% перевищили показник червня 2020 року і в результаті авто з пробігом склали понад 80% первинного ринку легкових авто.

Відео дня

Зазначається, що маркою-лідером серед легкових авто з пробігом, вперше зареєстрованих в Україні, залишається Volkswagen. У червні українці поставили на облік 5,6 тисячі вживаних авто.

На другому місці Ford з показником 3,4 тисячі старих авто.

Skoda посіла третє місце - 2,8 тисячі авто з пробігом.

Четвертою за популярністю стала Renault, яку обрали 2,7 тисячі українців.

Замикає п'ятірку лідерів первинного ринку легкових автомобілів з пробігом Nissan з результатом 1,9 тисячі машин.

Також повідомляється, що загалом за 7 місяців з початку року українську прописку отримали 17,5 тисячі легкових авто, що були в експлуатації, що майже в чотири рази більше кількості проданих в країні нових авто за аналогічний період.

Як повідомляв УНІАН, за даними "Укравтопрому", у 2019 році в Україні обсяг продажів вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, зріс в порівнянні з 2018 роком в 3,5 раза й становить 408,1 тисячі авто.

Довідка УНІАН. Асоціаці автовиробників України "Укравтопром" створено в 1997 році. Засновниками "Уякравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України - ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.