Маршрутники поки не планують підвищувати ціну на проїзд / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко запевняє, що з 1 січня 2022 року вартість проїзду в столичних маршрутках залишиться незмінною. Раніше він говорив, що тариф можуть істотно підняти власники нового рухомого складу.

У коментарі сайту UBR.ua Мойсеєнко уточнив, що зараз підняття тарифу приватні перевізники поки не обговорюють. 

На питання, чи буде збережена нинішня вартість проїзду в межах Києва на рівні 8-10 гривень, у тому числі після Нового року, Мойсеєнко відповів ствердно.

Відео дня

Підвищення проїзду в Києві: що сталося

Як повідомляв УНІАН, 16 листопада на сайті київської влади з'явилася інформація про підвищення з початку 2022 року тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Повідомлялося, що одна поїздка в комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної карти "Муніципальна карта "Картка киянина" вартість поїздки складе 12 грн.

Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки в комунальному транспорті складе від 15 до 20 грн - 15 грн при покупці 50 поїздок, 20 грн - при покупці 1-9 поїздок.

17 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що питання про перегляд тарифів на проїзд у столиці до кінця опалювального сезону не розглядатиметься.