Попит на електромобілі в Китаї продовжує досягати рекордних значень / фото ua.depositphotos.com

Світовий ринок електромобілів у вересні з початку року зріс на 34%. При цьому продажі електромобілів у найбільшому автомобільному ринку світу – Китаї – зросли на 29%. Про це повідомляє Reuters.

За даними компанії з дослідження ринку Rho Motion, Китай вступає в останні два місяці року, коли для країни є характерним сезон високих продажів автомобілів.  

Відео дня

"Що примітно в цифрах за жовтень, так це те, що попит на електромобілі в Китаї продовжує досягати рекордних значень, навіть попри скорочення субсидій в країні. 2023 рік має стати ще одним знаменним роком для Китаю з точки зору продажів електромобілів", - зазначила  дослідницька компанія.

Зазначається, що продажі електромобілів зросли на 26% на європейських ринках, де скорочення субсидій вплинуло на попит, як це видно в Німеччині, де субсидії бізнесу були скасовані у вересні.

Ринок електромобілів – останні новини  

Від початку 2023 року український парк електромобілів поповнився на майже 28,7 тис. електрокарів. Це в 2,7 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року. Так, у жовтні український автопарк поповнили 4493 авто на акумуляторних джерелах живлення. Таким чином відносно торішнього жовтня попит на електромобілі зріс у 2,8 раза. 

У листопаді повідомлялося, що автомобільна компанія Tesla планує побудувати в Німеччині, на своєму заводі біля Берліна, найдешевшу власну модель електрокара вартістю 25 000 євро (біля 26,8 тис. доларів). 

Вас також можуть зацікавити новини: