УНІАН

Міністерство інфраструктури України ініціювало створення незалежного регулятора, щоб запобігти будь-якому можливому політичному тиску на формування тарифу на вантажні перевезення, здійснювані "Укрзалізницею". Тому найбільшим споживачам послуг з перевезення вантажів слід припинити всі медійні атаки і сісти за стіл переговорів, щоб спільно обговорити новий договір і знайти прийнятну для всіх модель.

Про це в інтерв'ю виданню "Цензор" заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Відео дня

“Я думаю, що ми знайдемо прийнятну модель. Тільки компаніям потрібно не злитися, не намагатися медійно нишком атакувати. А приходити, сідати і розмовляти. За великим рахунком, саме в інтересах найбільших вантажовідправників і перевізників, щоб УЗ працювала ефективно і стабільно", — сказав Владислав Криклій.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" планує затвердити новий договір по наданню послуг з організації перевезень вантажів вже в липні. У Міністерстві інфраструктури України запевнили, що документ буде обговорюватися, зокрема, з бізнес-спільнотою.

Проте можливе підвищення тарифів вже викликало великий резонанс у ЗМІ. Відомий український політолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький вважає, що інформаційну кампанію проти міністра інфраструктури Владислава Криклія влаштували бенефіціари вантажоперевезень "Укрзалізниці", які після створення незалежного регулятора та затвердження нових тарифів можуть втратити свої таємні преференції.