Прототип являє собою безпілотну версію німецького електричного літака e-Genius / Фото Aviationweek

Нідерландська студентська команда Aerodelft Делфтського технічного університету представила зменшений прототип літака з водневим паливним елементом, що працює на рідкому водні.

Про це повідомляє Aviation Week.

Читайте такожУ Британії хочуть створити літаючий пасажирський автобус

Відео дня

Прототип являє собою безпілотну версію німецького електричного літака e-Genius, виконану в масштабі 1: 3.

Нідерландський прототип водневого літака отримав назву Phoenix PT. Літальний апарат має крило розмахом 5,7 метра.

Випробування прототипу літака планується проводити в три етапи. На першому, який завершиться до літа 2021 року, літак здійснить серію польотів на акумуляторах. Розробники перевірятимуть аеродинамічні характеристики прототипу, його керованість і стійкість.

Влітку поточного року на прототип літака планується встановити водневий паливний елемент, який буде працювати на стислому водні. В даний час паливний елементи і водневі системи проходять випробування в нідерландському аерокосмічному центрі NLR. Паралельно ведеться виробництво паливного бака для рідкого водню.

Восени 2021 року планується почати льотні випробування Phoenix PT з водневим паливним елементом, що працює на рідкому водні. Після цього етапу випробувань розробники планують провести переліт прототипу з нідерландського Делфта на іспанську Ібіцу. Цей переліт буде проходити на рідкому водні. 

Літаки майбутнього