Uber продасть свій підрозділ з розробки безпілотних авто / REUTERS

Компанія Uber продає свою філію Advanced Technologies Group, що займається розробкою технології безпілотного керування.

Читайте такожНа дорогах Китаю з'явилися повністю безпілотні авто (відео)

Про це повідомляє "Економічна правда".

Відео дня

"Свою філію з розробки технології безпілотного керування Uber продає стартапу Aurora Technologies. Цей підрозділ засновники Uber колись називали критичним для майбутнього компанії", - йдеться у повідомленні

Мета Aurora, компанії, що була створена у 2017 році - зробити "безпілотники" реальністю. Торік цю ідею своїми інвестиціями вже підтримав Amazon.

"За угоду в 4 мільярди доларів Aurora не платитиме: Uber отримає 26% акцій Aurora, тобто проінвестує компанію на 400 мільйонів доларів", - підкреслює видання.

Виконавчий директор Uber Дара Хосровшахі буде членом правління розширеної Aurora.

В Uber зазначають, що у секторі досі зацікавлені. "Існує не так багато технологій з перспективами покращити людське життя безпечним, доступним та екологічним транспортом як безпілотні засоби пересування", - коментує Хосровшахі.

Раніше створення безпілотних технологій було пріоритетом компанії коли на чолі був засновник Тревіс Каланик - він бачив у цьому також зменшення витрат. Проте після смертельної аварії в Аризоні у 2018 році програма призупинилась. Також Advanced Technologies Group звинувачували у крадіжці технологій.

З приходом Хосровшахі у 2017 році компанія зробила своїм фокусом таксі та доставку їжі.

Капіталізацію Aurora оцінюють у 10 мільярдів доларів.