Цього року на будівництво планують направити 5 мільярдів гривень / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") планує через два роки завершити будівництво моста в Запоріжжі, і ввести його в експлуатацію.

Читайте такожТурки побудують міст у Запоріжжі за 12 мільярдів гривень (фото, відео)

Про це заявив в ході прес-конференції глава "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Відео дня

"Наш робочий строк - два роки. За два роки планується повне завершення будівництва об'єкта і введення в експлуатацію", - зазначив він.

За словами Кубракова, цього року планується направити на будівництво моста близько 5 мільярдів гривень.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня "Укравтодор" підписав договір з переможцем тендеру турецькою компанією Onur, яка буде добудовувати міст через Дніпро у Запоріжжі майже за 12 мільярдів гривень.

Згідно з проектом, довжина магістралі - 9100 метрів, яка складається з шести транспортних розв'язок, що включають 27 штучних споруд, серед них два позакласних мости з окремими спорудами під кожен напрямок руху.

Проект будівництва мостових переходів через Дніпро в Запоріжжі був затверджений Держкомітетом будівництва та архітектури у 2002 році. Будівництво двох мостів, які мали з'єднати лівобережну частину Запоріжжя з островом Хортиця і Хортицю з правобережною частиною міста, планувалося здійснити до 2010 року. Однак чиновники та підрядники (яких неодноразово змінювали) заявляли про проблеми з фінансуванням, через що терміни завершення робіт зміщувалися, а вартість зростала. На сьогодні виконані практично у повному обсязі тільки під'їзні шляхи до мостових переходів і транспортні розв'язки. Мостів немає - побудовані опори й незначна частина мостових конструкцій.

У травні 2014 року Управління СБУ в Запорізькій області відкрило кримінальне провадження за фактом привласнення 134 мільйонів гривень, виділених з держбюджету на будівництво мостових переходів (ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).