Ілюстрація REUTERS

Служба безпеки України проводить обшуки у «Дніпропетровському облавтодорі». Слідчі дії пов'язані з можливим поглинанням і доведенням підприємства до банкрутства.

Про це повідомили в прес-службі "Укравтодору".

Читайте такожКерівника "Укравтодору" замовили: Кубраков виклав докази

Відео дня

Справу порушено офісом Генерального прокурора з заявою голови «Укравтодору» Олександра Кубракова. Оперативне супроводження здійснюється силами центрального управління СБУ.

«Підкреслимо, що будь-які протиправні дії з поглинання підприємств системи «Укравтодору» і доведення їх до банкрутства неприпустимі. Сподіваємося, що це стане чітким сигналом для всіх охочих привласнити державне майно. Національні інтереси та критична інфраструктура будуть захищені», - відзначили в прес-службі.

Як розвивалися події

20 липня 2020 року Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало колишнього міністра транспорту Польщі, екс-главу «Укравтодору» Славоміра Новака.

За даними слідчих, він використовував службове становище в Україні для одержання неправомірної вигоди. Кошти він пізніше легалізував у Польщі.

Того ж дня стало відомо про те, що Новак не буде екстрадований в Україну. Про це директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник сказав в ході брифінгу. Ситник додав, що не бачить принципової різниці, де проходитиме суд.

23 липня 2020 року суд Варшави заарештував на три місяці Славоміра Новака і двох його спільників. Колишнього польського міністра транспорту та екс-главу "Укравтодору" підозрюють в корупції та відмиванні грошей.