В українських пасажирських поїздах може з'явитися Wi-Fi / REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" (УЗ) працює над впровадженням Wi-Fi доступу в інтернет в пасажирських поїздах, першим етапом якого стане впровадження такого зв'язку у швидкісних поїздах "Інтерсіті+".

Читайте такожНаземний транспорт Києва обладнають безкоштовним Wi-Fi

Про це повідомила прес-служба УЗ з посиланням на директора з інформаційних технологій компанії Володимира Резника.

Відео дня

"Наше завдання - створити якісний сервіс у пасажирських поїздах. Одна з основних тенденцій сьогодні - це мобільність і присутність онлайн. Потяги "Інтерсіті+" часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ в інтернет", - цитує прес-служба його слова.

За його словами, зараз УЗ спільно із зацікавленими інвесторами вивчає нові технології, які здатні забезпечити якісний високошвидкісний Інтернет протягом усього маршруту.

"Як пілотний проект планується впровадження Wi-Fi у швидкісних поїздах "Інтерсіті+" на напрямку Київ - Харків. Опрацьовується концепція, яка буде масштабуватися на всі напрямки прямування поїздів, з розв'язанням головної проблеми - покриття сліпих зон", - сказано в повідомленні.

Резник підкреслив, що якщо цей проект буде успішним, то УЗ запустить Wi-Fi у всіх поїздах.

Що цьому передувало

  • "Укрзалізниця" працює над створенням нового додатка для купівлі електронних квитків на поїзди, який стане доступним для пасажирів вже цього року.

Довідка УНІАН

  • "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі.
  • Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації.
  • Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту.
  • За обсягами вантажних перевезень Українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.