В Ізраїлі випробовують електродорогу для бездротової зарядки електрокарів / фото Tel Aviv-Yafo Municipality

Муніципалітет Тель-Авів-Яффо запустив пілотний проект з облаштування бездротових електричних доріг для зарядки громадського транспорту в Тель-Авіві.

Це перший подібний проект в Ізраїлі, повідомляє прес-служба муніципалітету.

Читайте також"Замінити маршрутки": в Україні можуть запровадити нову модель громадського транспорту

Відео дня

Електрична дорога довжиною 600 метрів була побудована на 2-кілометровій ділянці дороги між залізничною станцією Тель-Авівського університету і терміналом в Рамат-Авіві.

Пілотний проект дозволить їздити по маршруту спеціально обладнаним електробусам, які можуть заряджатися безпосередньо від електричної інфраструктури, що знаходиться під дорогою.

Електрична інфраструктура знаходиться під дорогою / фото Tel Aviv-Yafo Municipality

Випробування технології, як очікується, триватимуть близько двох місяців, після чого електробуси почнуть регулярні рейси з пасажирами, які їдуть до Університету Тель-Авіва.

Даний проект є частиною муніципальної політики, що надає велике значення електромобілям і зменшенню забруднення повітря в місті.

"Це буде реалізовано за допомогою будівництва електричних доріг для заохочення енергонезалежного громадського транспорту; розміщення електрозарядних станцій в місцях загального користування; і прийняття інноваційних ініціатив і технологій в різних сферах, включаючи транспорт", - наголошується в прес-релізі.

Влада міста також зазначає, що будівництво електричної дороги для зарядки громадського транспорту зробить Тель-Авів першим містом у світі, яке широкомасштабно впровадило технологію зарядки автобусів. Також, такі дороги матимуть значний вплив на поліпшення якості повітря.

"Ми постійно працюємо над скороченням забруднення повітря в місті, і наш стратегічний план дій з підготовки до кліматичних змін поставив боротьбу із забрудненням на перше місце в екологічному порядку денному муніципалітету. Якщо пілотний проект буде успішним, ми оцінимо, разом з Міністерством транспорту, його розширення в інших місцях міста", - сказав мер Тель-Авіва Рон Хулдаї.

Заступник мера Мейтал Лехаві додав, що можливість заряджатися безпосередньо від дороги позбавить від необхідності створювати зарядні станції і бути "прив'язаними" до них.

Вас також можуть зацікавити новини