8 червня набула чинності постанова Кабінету міністрів від 2 червня №580 / фото УНІАН, Володимир Гонтар

В Україні для переселенців спростили процедуру отримання водійських посвідчень та реєстрації автомобілів.

Як повідомляється на сайті МВС, 8 червня набрала чинності постанова Кабінету міністрів від 2 червня №580, якою внесено зміни до нормативних актів, що регламентують видачу водійського посвідчення та реєстрації транспортних засобів.

Читайте такожУкраїнцям найближчими днями не видаватимуть водійські права: названо причину

Відео дня

Зміни передбачають надання можливості внутрішньо переміщеним особам без зареєстрованого основного місця проживання отримувати в сервісних центрах МВС наступні послуги:

- складати іспити на право керування транспортними засобами;

- обмінювати та відновлювати водійське посвідчення;

- реєструвати та перереєструвати транспортні засоби.

У такому випадку до пакету необхідних документів додатково надається довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, в якій зазначено фактичне місце проживання.

Також адміністратору сервісного центру МВС можна пред'явити довідку в електронному форматі через додаток "Дія".

Видача прав в Україні

З 17 травня 2021 року в додатку "Дія" можна подати заявку на нове водійське посвідчення. Для тих, у кого є водійське посвідчення, "Дія" буде щогодини оновлювати розділ "штрафи". Також будуть доступні штрафи, виписані патрульними. За 5 днів до закінчення терміну оплати "Дія" буде нагадувати про штраф.

8 червня 2021 року стало відомо про те, що в Україні найближчими днями не видаватимуть водійські права, а також документи про реєстрацію транспорту у зв'язку з відсутністю бланків.

Вас також можуть зацікавити інші новини: