Зважування вантажівок на дорогах контролюватиме СБУ та Нацполіція / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах буде стежити Нацполіція та Служба безпеки України.

Читайте також: "Ви, хлопці, - засранці": Зеленський звернувся до далекобійників, які не зважують фурі (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам під час робочої поїздки в Херсонську область.

Відео дня

Зокрема, голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв заявив, що в регіоні спільно з "Укртрансбезпека" запускають спеціальну операцію з робочою назвою "Зважені та щасливі" з метою недопущення перевантажень автомобілів на дорогах.

Ситуацію з перевантаженими фурами на українських дорогах також прокоментував президент.

"Що стосується того, що проводиться операція з тим вантажів з-за того, що розбивають наші дороги, на які ми виділяємо в цьому році близько 80 мільярдів гривень, великі для держави гроші, такого ніколи не було. У нас операція не лише в Херсонській області - операція по всій країні, і підключені Нацполіція та СБУ", - заявив глава держави.

"Не знав назви операції, що сказав пан Гусєв ("Зважені та щасливі" - УНІАН), хочу трохи скоригувати - все точно будуть зважені, але, на жаль, не всі водії будуть щасливі", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, до кінця 2020 року по всій території України будуть працювати 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion ("Зважування в русі") для забезпечення захисту доріг від руйнування.

На базі вагових комплексів також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.