Невдовзі на дорогах в Україні функціонуватимуть 40 стаціонарних вагових комплексів / фото УНІАН

Найближчим часом на дорогах в Україні функціонуватимуть 40 стаціонарних вагових комплексів для забезпечення захисту доріг від руйнування, де працюватимуть інспектори "Укртрансбезпеки" спільно з поліцейськими, а також під контролем Служби безпеки України.

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив під час інспекції одного з таких комплексів на ділянці автошляху М-06 "Київ-Чоп" біля Великої кільцевої дороги навколо Києва, інформує прес-служба міністра.

"Захищати дороги не менш важливо, ніж їх будувати. Ми плануємо ефективно виявляти і контролювати факти порушення габаритно-вагових параметрів через виключення людського фактора із безпосереднього процесу зважування. Наша мета - здійснювати цей контроль цілодобово. 5 комплексів габаритно-вагового контролю вже працюють на дорогах навколо Києва в цілодобовому режимі. Аналогічна робота ведеться в Одесі, Умані, Миколаєві, інших містах. Найближчим часом 40 стаціонарних комплексів працюватимуть на дорогах України", - наголосив міністр.

Відео дня

Читайте такожЗеленський доручив СБУ і МВС боротися з перевантаженими фурами на дорогах

За його словами, на розгляд уряду також будуть внесені зміни, що передбачають залучення до роботи інспекторів "Укртрансбезпеки" представників місцевих органів влади.

"Таким чином ми приєднаємо до цього процесу місцеві органи влади, тому що вони, в тому числі, зацікавлені захищати свої дороги", - пояснив Криклій.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 червня, президент Володимир Зеленський закликав водіїв-далекобійників не шукати шляхи для проїзду українськими дорогами на перевантаженому транспорті.

За словами президента, держава витрачає на один кілометр державних доріг приблизно 1 млн доларів.