'Велике будівництво' об'їзної дозволило 'видихнути' Дніпру: щодоби дорога виводить з міста до 20 тисяч авто

Новозбудована перша об’їзна Дніпра, яка була здана наприкінці минулого року, у перші ж дні значно розвантажила міські вулиці від транзитного транспорту, який прямує через Південний міст у бік Запоріжжя.

Як повідомляє Дніпропетровська ОДА, сучасна чотирисмугова траса першої категорії розрахована на те, щоб виводити за межі обласного центру до 20 тисяч автомобілів на добу. 

'Велике будівництво' об'їзної дозволило 'видихнути' Дніпру: щодоби дорога виводить з міста до 20 тисяч авто

Південний обхід Дніпра створений за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Відео дня

"На Дніпропетровщині будують та оновлюють державні траси, ремонтують місцеві автошляхи. Від якості доріг залежить життя населених пунктів, добробут і безпека мешканців. На Південний обхід дніпряни чекали давно. Нині першою об’їзною обласного центру вже користуються і водії транзитного транспорту, і місцеві", – розповів голова ОДА Валентин Резніченко.

Нова дорога, за словами начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександра Коломійцева, дозволила розвантажити від транзитних фур, зокрема, вулиці Яснополянську та Космічну.

Наразі біля Дніпра будується ще Північний обхід.

За два роки реалізації програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні оновили понад 14 тисяч кілометрів доріг.