Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів України повернеться до питання відновлення рейсових авіаперевезень після 15 червня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Читайте такожКриклій повідомив, коли в Україні може відновитись залізничне сполучення

Відео дня

«Що стосується роботи аеропортів і запуску рейсових авіаперевезень, до цього питання ми повернемося, очевидно, після 15 червня, коли авіаперевізники отримають можливість вилітати і кудись летіти. Поки що аеропорти наших країн-партнерів закриті. Ми ведемо діалог з авіаперевізниками і поки що є позиція, що раніше 15 червня немає сенсу відкривати аеропорти і запускати рейсові авіаперельоти», - сказав він.

Шмигаль наголосив, що нерегулярні авіаперевезення на сьогодні здійснюються.

Після засідання уряду міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що уряд затвердив 15 червня як дату початку прийняття і відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

«Конкретний графік, з якими країнами відновлюватимемо авіаційне сполучення, ми інформуватимемо окремо. Зараз над цим ведемо роботу, оскільки більшість країн залишають закритими кордони, але починаючи з червня відкривають і туристичні сезони, і кордони для іноземних громадян. Ми будемо синхронізувати ці процеси», - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство інфраструктури розробило план відновлення регулярного пасажирського сполучення, який планується здійснювати в 3 етапи.