Президент Франції Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон вирішив використати цей момент для того, щоб вивести свою країну до європейських лідерів "електромобілебудування" і оголосив про програму підтримки місцевих автовиробників обсягом 8 мільярдів євро (8,8 мільярда доларів).

Читайте такожДо сотні за 3,9 секунди: на європейський ринок виходить новий китайський електрокар (відео)

Про це повідомляє ITC.ua.

Відео дня

"Центральною частиною плану є бажання спонукати французькі компанії активніше переходити на виробництво екологічно чистих електромобілів. Збільшувати продажі таких моделей планується шляхом збільшення пільг. Зокрема, для звичайних покупців знижка при купівлі електромобіля становитиме 7 тисяч євро (раніше 6 тисяч євро), для підприємств - 5 тисяч євро (раніше 3 тисячі євро). Також запроваджується нова пільга у розмірі 2 тисячі євро на купівлю гібридів. До того ж у два рази зростуть виплати, які надає держава при утилізації ДВЗ-автомобілів, що стимулюватиме французів активніше позбуватися старих автомобілів й переходити на сучасні з нижчим рівнем шкідливих викидів", - йдеться в повідомленні.

Президент Франції Еммануель Макрон / REUTERS

Еммануель Макрон також зазначив, що уряд значно збільшить фінансову підтримку французьких автовиробників Peugeot, Citroen і Renault, а також підтримку місцевих виробників компонентів для електромобілів, таких як Valeo. При цьому сума у 8 мільярдів євро не включає гарантовану державну позику у 5 мільярдів євро, яку вже виділено Renault для боротьби з наслідками простою через пандемію коронавірусу. Мета країни - до 2025 року виробляти не менше 1 мільйона електромобілів на рік, а до 2021 року створити мережу зі 100 тисяч нових станцій зарядки.

"У квітні 2020 року продажі нових автомобілів у Франції знизилися на 90% у порівнянні з тим же місяцем попереднього року. При цьому в автомобільній індустрії країни залучено близько 400 тисяч осіб і проблеми даного сегмента бізнесу позначаються і на них", - підкреслює видання.

Нагадаємо, що ще у 2018 році Renault інвестував 1 мільярд євро в розробку і виробництво електромобілів на території Франції.

До 2040 року Франція збиралася повністю відмовитися від продажу бензинових та дизельних автомобілів в країні, однак з урахуванням поточної ситуації, цей момент може настати значно раніше.