Експерт дав пояснення великій кількості кандидатів у президенти / фото УНІАН

Рекордна кількість кандидатів в президенти України на виборах у березні 2019 року пояснюється бажанням політиків отримати рекламу "зі знижкою" перед парламентськими виборами.

Читайте такожВерховній Раді запропонували не допустити російських спостерігачів на вибори в Україні

Про це заявив експерт з управління репутацією Борис Тизенгаузен, передає «Обозреватель». За його словами, кандидати дійшли висновку, що якщо вони заплатять внесок у ЦВК в розмірі 2,5 мільйона гривень, або 90 тис. доларів, то за ці гроші вони отримають набагато більше вигоди, ніж могли б.

Відео дня

"90 тис. доларів – це кілька хвилин ефірного часу на одному з топових телеканалів. А кандидати, реєструючись, отримують незрівнянно більше. Вони отримують час на дебати, за наш з вами рахунок. Їх починають запрошувати в різні студії", – перерахував Тизенгаузен.

Він уточнив, що сумарно за ці гроші кандидати в президенти отримують приблизно 24 години ефірного часу для того, щоб підвищити свою впізнаваність до початку парламентських виборів.

"Плюс, друга частина цього бізнесу полягає в тому, що коли ти забираєш 0,5-1% у одного з топових кандидатів, а розрив між топ-кандидатами у нас в рамках статистичної похибки, то ти цим відсотком можеш непогано поторгувати і повернути собі вкладені в передвиборчу кампанію гроші. Багато кандидатів просто вирішили зіграти в бізнес", – підвів підсумок експерт.