Вибори відбудуться 31 березня / фото УНІАН

У Дніпрі окружна виборча комісія №24 не змогла розпочати роботу через скандал з призначенням її голови Віктора Марченка, який у 2014 році над Дніпровською міськрадою піднімав російський прапор і закликав президента Росії Володимира Путіна ввести війська в Україну.

Як повідомляє прес-служба громадянської мережі «ОПОРА» у Дніпропетровській області, учора, 21 лютого, на ОВК №24 стався конфлікт.

Відео дня

«Комісія, що мала привести до присяги своїх членів, не змогла приступити до роботи. Члени комісії, присутні на засіданні, взяли перерву до п’ятниці. Передбачається, що за цей час ЦВК зробить заміни у складі, оскільки значна частина членів ОВК відмовилась або не з’явилась на засідання. У приміщенні ОВК весь час знаходилися невідомі, які не давали Марченку вчиняти будь-які дії стосовно комісії. На Марченка було вчинено напад», - зазначили в організації.

Читайте такожЦВК зареєструвала вже понад 300 міжнародних спостерігачів на виборах президента

Як повідомив кореспонденту УНІАН активіст організації С14 Андрій Куліш, Марченко відмовився від посади голови окружної виборчої комісії й поїхав до поліції писати заяву про напад на нього.

«Сепаратист Марченко більше не буде головою ОВК. Відмовився від посади і поїхав у райвідділ поліції», - сказав Куліш.

Голова забороненої організації «Союз радянських офіцерів» Віктор Марченко призначений на посаду голови окружної виборчої комісії за квотою кандидата в президенти України Сергія Капліна.

Відомо, що Марченко є активним прихильником «русского мира». Саме він у березні 2014 року організував підняття російського прапора біля будівлі міської ради Дніпра та закликав «російську визвольну армію» прийти в місто.