Гриценко вибачився перед виборцями за скасування зустрічі / фото УНІАН

Кандидат в президенти України Анатолій Гриценко змушений був скасувати заплановану і вже анонсовану на 13-те березня зустріч з виборцями в Маріуполі.

Як написав політик у своєму блозі на сайті «Української правди», СБУ оголосила саме на день його приїзду і на наступний за ним День добровольця найвищий "червоний" рівень терористичної загрози, і ввела в дію відповідні обмеження.

Читайте такожУ другому турі виборів зустрінуться Тимошенко і Зеленський – соціологія

Відео дня

«Чому я їм не вірю? Тому що Закон, на який СБУ посилається у своєму повідомленні, дає абсолютно чітке визначення: "червоний", найвищий, реальний, рівень терористичної загрози вводиться (увага!) – "у разі вчинення терористичного акту". Не в очікуванні – у разі вчинення, так і тільки так вимагає Закон! Хтось із Вас чув чи знає про вчинений у Маріуполі теракт? Ні», – пише Гриценко.

Він зазначає, що навіть якщо б відбувся теракт, про який знає лише спецслужба, тоді два питання: чому СБУ людям про теракт не повідомляє  і чому СБУ не вводить "червоний" рівень загрози негайно, а відкладає до середи. «СБУ дає терористам цілих дві доби щоб замести сліди?», – іронізує політик.

«А може, справи ще гірші: СБУ сама планує вчинити/імітувати теракт у Маріуполі саме в середу-четвер? І забрехалася чи заплуталася у прес-релізі з датами і рівнями загроз?», – додав Гриценко.

Кандидат у президенти підкреслив, що не вірить цьому повідомленню і вимагає відставки голови СБУ.

«А його начальника – гаранта, який сам щотижня безпідставно лякає всіх нас "широкомасштабним наступом" і навіть грався не так давно з "воєнним станом" – народ відставить 31 березня. А в мешканців Маріуполя за зірвану зустріч прошу пробачення. Ігрища мародерів скоро закінчаться, і ми з Вами обов'язково зустрінемося», – написав Гриценко.