Порошенко каже, що у нього немає плану "Б" / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко ухилився від відповіді на питання, чи є у нього план «Б» у разі поразки на президентських виборах, та не відповів на питання, чи братиме участь у майбутніх парламентських виборах в Україні.

Читайте такожТимошенко та Зеленський виходять в другий тур, Порошенко – залишає трійку лідерів - соцопитування

В інтерв’ю українським інформаційним телеканалам, Порошенко, відповідаючи на запитання, чи має він план «Б» у разі поразки на президентських виборах, сказав: «Так, у мене є план. Тільки він не план «Б». На відміну від плану «Ю» або плану «Зе», у мене є план «П». І план «П» – це побудувати велику країну вільних, заможних і щасливих людей. І цей план, коли ми йдемо своїм шляхом. Цей план привести країну до повного членства в ЄС та НАТО. І ми зробили величезну роботу в цьому напрямку. І це є не лише зміни до Конституції, а і реформи, які готують до відповідності України критеріям членства».

Відео дня

На запитання, чи буде він брати участь у парламентських виборах, глава держави зазначив: «Чи планую я взяти участь у парламентській кампанії? Я маю зізнатися. Так, я буду брати участь у парламентській кампанії як кандидат на виборах в Європарламент після вступу України в ЄС. І думаю, що це буде найщасливіший момент, коли я буду обраний від України депутатом Європарламенту».

Раніше ЗМІ повідомляли про план "Б" Петра Порошенка - у разі програшу на виборах 31 березня або 21 квітня робитиме ставку на вибори до Верховної Ради.