Вже понад 20% військовослужбовців підрозділів та частин Об'єднаних сил проголосували на виборах президента України.

Відео дня

Як повідомляється на сторінці прес-центру ООС у Facebook, з 8-ї години ранку на спеціальних виборчих дільницях у районі проведення операції Об'єднаних сил триває процес голосування.

Читайте такожНа виборах президента України проголосували вже понад 16% виборців

«Особовий склад частин та підрозділів Об'єднаних сил активно долучається до виборчого процесу. Станом на 11-ту годину на окремих дільницях свій вибір зробило вже понад 20 % виборців у погонах», - поінформували у штабі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 31 березня, в Україні проходять чергові президентські вибори. Станом на 11:00 не відкрилася одна виборча дільниця у місті Ізмаїл Одеської області.

Відповідно до календарного плану виборів, дільниці для голосування відкрились о 8:00 та працюватимуть до 20:00 включно. Центральна виборча комісія зареєструвала 39 кандидатів у президенти.

В Україні створено 200 виборчих округів. Кількість виборчих дільниць, за даними сайту ЦВК, становить 29 тис. 989. У закордонному виборчому окрузі - 101 виборча дільниця.

ЦВК зареєструвала 2 тис. 344 спостерігача від іноземних та міжнародних організацій на виборах президента.

До забезпечення публічного порядку в Україні залучено понад 135 тисяч правоохоронців.

Кампанія з виборів президента України офіційно стартувала 31 грудня 2018 року.

Згідно з календарним планом заходів з підготовки та проведення чергових виборів президента, результати голосування Центрвиборчком має встановити до 10 квітня.

Якщо жоден із кандидатів не набере сьогодні, 31 березня, понад 50% голосів, то 21 квітня має відбутися другий тур виборів, у який вийдуть кандидати, які посіли перші два місця за підсумками першого туру.

В разі проведення другого туру ЦВК має офіційно оголосити результати виборів до 1 травня 2019 року, а інавгурація новообраного президента - відбутися до 31 травня.

Новообраний президент має вступити на пост не пізніше, ніж за 30 днів після оголошення офіційних результатів виборів.