Українці скаржаться на порушення їхніх виборчих прав / фото УНІАН

На гарячу лінію омбудсмана сьогодні надійшло вже понад 200 дзвінків від громадян щодо порушень їхніх виборчих прав.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Читайте такожНа виборах президента України вже проголосували понад 45% виборців

Відео дня

«Сьогодні, у день голосування, на гарячу телефонну лінію до уповноваженої ВР України з прав людини продовжують активно надходити численні звернення громадян. З 7-00 до 13-00 години надійшло 218 телефонних та 21 електронне звернення», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше громадяни України скаржаться на неточності в списку виборців. Зокрема, технічні помилки, описки в ПІБ, даті народження та адресі проживання виборців. Подібні скарги становлять 40% від загальної кількості звернень.

Також громадяни скаржаться на відсутність їх у списку виборців, непристосованість виборчих дільниць для осіб з інвалідністю.

Крім того, громадяни України, які зателефонували на гарячу лінію, повідомили про те, що їм не надійшло запрошення на голосування.

25 виборцям, які зателефонували на гарячу лінію, відмовлено у голосуванні за місцем перебування.

В прес-службі нагадують, що в день голосування на президентських виборах офіс омбудсмена працює з 7:00 до 22:00 години. Виборці можуть повідомити про порушення своїх виборчих прав, зателефонувавши за номером гарячої лінії 0800501720 або заповнивши електронне звернення, розміщено на офіційному сайті www.ombudsman.gov.ua

Також виборці, які мешкають у столиці, можуть звернутися безпосередньо до громадської приймальні уповноваженої (м. Київ, вул. Інститутська, 21/8).

В інших містах України громадяни, чиї виборчі права можливо будуть порушені, можуть звернутися до представників омбудсмена у відповідному регіоні.