Арсен Аваков / REUTERS

Правопорядок під час проведення дебатів на НСК "Олімпійський" буде забезпечено належним чином, якщо рішення про такий формат зустрічі кандидатів буде схвалене.

Про це в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає ТСН.

"Ми, безумовно, забезпечимо порядок. Слава Богу, ми проводили і фінал Ліги чемпіонів, і матчі збірної – і були відчайдушні протистояння", - зауважив він.

Відео дня

Читайте такожВ НСТУ заявили, що дебати Зеленського та Порошенка на "Олімпійському" будуть вважатися політичною агітацією

Аваков також розповів, що вирішив сто днів мовчати про власні уподобання на виборах. Однак захотів зробити політичну заяву – звернутися до кандидатів другого туру з приводу їх дебатів.

"Дві групи фанатів на стадіоні – що це таке? Це поділ країни. Я кажу про ще один ризик, який у нас є. І звертаюся до наших кандидатів: давайте не розгортати цю спіраль "хто проти мене, той агент Кремля" чи "хто не за мене, той адепт старого". Це дуже небезпечна ситуація", - наголосив міністр.

"Але головне, що потрібно знати: ми забезпечимо абсолютну безпеку на цих виборах. У тому числі, й на дебатах", - підсумував Аваков.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами обробки 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%.

3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

Сьогодні, 4 квітня, на сторінці "ЗеКоманди" розмістили відеоролик Зеленського, в якому він пропонує лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко бути арбітром на його дебатах з Порошенком.