У Центрвиборчкомі розповіли, де повинні відбутися офіційні дебати / фото УНІАН

Офіційні дебати між кандидатами на пост президента України Петром Порошенком і Володимиром Зеленським можуть проходити тільки в студії телеканалу "Суспільний".

Це норма закріплена в постанові Центральної виборчої комісії № 472 від 5 травня 2014 року, повідомила глава відомства Тетяна Сліпачук, передає РБК-Україна.

Читайте такожПорошенко чекає Зеленського на дебати 14 квітня на "Олімпійському" (відео)

Відео дня

За її словами, в документі зазначено адресу місця проведення дебатів – вул. Юрія Іллєнка, 42. За цією адресою знаходиться студія "Суспільного".

"Саме там повинні проводитися дебати. Це теледебати, які обов'язково мають бути проведені відповідно до законодавства", - сказала Сліпачук.

Вона також зазначила, що офіційні дебати проводяться за рахунок коштів державного бюджету, розпорядником яких є ЦВК. Ці кошти були закладені в бюджет ще у 2018 році.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати з Зеленським на стадіоні.

Чинний глава держави зазначив, що закон передбачає інші умови проведення дебатів, проте погодився дискутувати на стадіоні.