Другий тур відбудеться 21 квітня / фото УНІАН

Понад 325,6 тис. українців тимчасово змінили місця голосування перед другим туром президентських виборів.

Про це голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Перед Державним реєстром виборців стояло дуже важке завдання – за неймовірно короткий термін оформити всі заяви українців про тимчасову зміну голосування без зміни виборчої адреси напередодні повторного голосування 21 квітня. Відділи ведення Державного реєстру виборців почали прийом одразу після оголошення ЦВК результатів голосування 31 березня", - написала Сліпачук.

Відео дня

За її даними, з 7 по 15 квітня своїм правом тимчасово змінити місце голосування скористалися 325 тис. 604 українця.

Читайте такожДва канали Порошенка порушили закон, бо найбільше агітували за нього

Голова ЦВК також зазначила, що найбільшу кількість заяв подали мешканці Донецької та Луганської областей – 58 тис. 968 і 29 тис. 784 відповідно.

"Якщо порівнювати з цим процесом напередодні голосування 31 березня, то наразі кількість громадян, які скористалися своїм правом зміни, виросла на 9 тис. 879", - додала вона.

Наразі відділи ведення Державного реєстру виборців розпочали друк уточнених списків виборців та передачу їх дільничним виборчим комісіям.

Як повідомляв УНІАН, згідно календарним планом заходів з підготовки та проведення повторного голосування з виборів президента, що відбудеться 21 квітня, процедуру тимчасової зміни місця голосування можна було провести до 15 квітня включно, звернувшись до органу ведення Держреєстру виборців.