В'ятрович має намір лобіювати питання української культури в Раді / фото УНІАН

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що буде балотуватися в депутати на позачергових парламентських виборах 21 липня в команді партії Петра Порошенка Європейська солідарність.

У своєму відеозверненні на Facebook В'ятрович запевнив, що не піде ні на які компроміси щодо національних інтересів.

"А саме через загрози реваншу наша, тепер вже спільна команда, потрібна в новому парламенті України. Зміни в Україні будуть українськими", - зазначив він.

Відео дня

У коментарі Главреду директор УІНП розповів, що йде в парламент під 25 номером у списку партії Порошенка.

Читайте такожНе стріляють у відповідь ті, кого поставили до стінки – В'ятрович

"Я вважаю, що зараз є загроза проросійського реваншу, особливо в тих питаннях, якими я безпосередньо займався протягом 5 років: питання національної пам'яті, культури і мови. Мене тривожать заяви оточення президента, мене непокоять різкі заяви чітко проросійських сил – таких, як Опоблок, у яких є можливість потрапити в парламент, які йдуть туди явно для того, щоб скасувати значну частину тих змін, дуже важливих і дуже позитивних, які були реалізовані нами за п'ять років", - зазначив В'ятрович.

Також він нагадав, що в разі потрапляння до Ради йому доведеться відмовитися від посади директора Українського інституту нацпам'яті, але він має намір лобіювати питання української культури вже в Раді.

"Я думаю продовжити ту роботу, якою займався в Інституті національної пам'яті, тобто мова йде про підготовку різного роду законопроектів, які спрямовані на підтримку української культури, створення умов для подальшого переосмислення української історії і далі формувати принципи української національної ідентичності", - зазначив В'ятрович.

Як повідомляв УНІАН, на з'їзді партії "Європейської солідарності" представлена перша десятка списку кандидатів у народні депутати. Список очолює лідер партії, екс-президент України Петро Порошенко. Раніше на з'їзді партії були представлені голова Верховної Ради восьмого скликання Андрій Парубій, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, командувач високомобільними десантними військами ЗС України Михайло Забродський, співачка, доцент Софія Федина, народний депутат Мустафа Джемілєв і медик-доброволець, командир медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич.