Порошенко став поводитися як першокласник / фото УНІАН

У партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" невеликий рейтинг, але це легко пояснити. Петро Олексійович не підтвердив своїм виборцям послідовності старих тез, які дали йому ці 23 відсотки. Якщо б він продовжував говорити про "армію-мову-віру", то спокійно набирав би 7-8 відсотків. Але він терміново заговорив про НАТО.

Про це в коментарі Главреду розповів політолог і соціолог, директор соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко.

Читайте такожУ Порошенка змінюють стратегію: вирішили публічно не критикувати Зеленського та Вакарчука - ЗМІ

Відео дня

"Якщо порівнювати Запорожець і Мерседес, то звичайно краще Мерседес. Але ми то його купити не можемо. І це говорить про слабкість політтехнологічного штабу колишнього президента. Звичайно, нам треба в НАТО, але нас туди ніхто не запрошує. І я не розумію - чому політтехнологи не підказують Порошенку примітивність цих ходів", - зазначив Небоженко.

За словами політолога, у цій ситуації Порошенко потрапив у пастку, як і Оппоблок, який говорить про мир.

"Адже всі знають, що миру не буде. Так, він потрібен, але на умовах Росії неможливий. Порошенку потрібно було триматися своєї лінії, націонал-консервативного електорату. Але він вирішив осучаснити свою виборчу кампанію, і тим самим, баналізував її", - переконаний Небоженко.

Політолог підкреслив, що не можна після того, як бувши п'ять років президентом країни, починати себе вести як першокласник. І рішення назвати партію "Європейська солідарність" - виглядає принизливим. Саме зараз Європа показує відмову солідарності з Україною. Потрібно було вибрати що-небудь домашнє.

Читайте такожПартія Порошенка оголосила 50-ку кандидатів на вибори в Раду

"Складно сказати, що буде з рейтингом протягом майбутнього місяця. І вся проблема в тому, чи буде Порошенко шукати нові теми, а за місяць до виборів це є великою помилкою. Чи він спробує все-таки підняти рейтинг за рахунок традиційного електорату. Йому потрібно набрати хоча б на півтора відсотка більше – до 6,5%, щоб пройти впевнено в парламент", - пояснив експерт.

Небоженко також звернув увагу на те, що якщо колишній президент не буде працювати над традиційним націоналістичним електоратом в Україні, тоді голоси перейдуть до партії Голос. І Святославу Вакарчуку нічого не треба робити, тому що електорат вже підготовлено та опрацьовано Порошенком.

"У виборчій кампанії Петра Олексійовича ситуація складна, адже Андрій Парубій - яскравий представник українського регіонального націоналізму. І раптом він опинився в партії Порошенка, а не разом з Олегом Тягнибоком, Андрієм Білецьким і так далі", - резюмував Небоженко.