У виборчих списках половини партій є чинні нардепи / фото УНІАН

У списках політичних партій, які беруть участь у позачергових парламентських виборах, балотуються 115 чинних народних депутатів.

Про це йдеться у переданих УНІАН попередніх висновках Комітету виборців України щодо оцінки ходу виборчого процесу на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року.

Читайте такожДо прохідного бар’єру наближаються декілька нових партій

Відео дня

В КВУ повідомляють, що із виборчих списків 21 політичної партії чинні народні депутати присутні у списках 11 політичних сил, а всього у списках партій балотується 115 чинних народних депутатів.

Найбільше чинних народних депутатів висунуто партією «Європейська солідарність» - 21 кандидат. На другому місці – ВО «Батьківщина» (17 кандидатів), на третьому – Радикальна партія Олега Ляшка (16 кандидатів). Також 15 чинних народних депутатів у списку «Опозиційної платформи – За життя», 12 – у списку «Опозиційного блоку», 12 – у списку «Української стратегії Гройсмана», 11 – у списку «Самопомочі», 6 – у списку «Сила і честь», 3 – у списку ВО «Свобода», по 1 – у списках партій «Сила людей» та «Громадянська позиція».

У Комітеті виборців також повідомили, що не є членами партій, від яких висуваються, 666 кандидатів із загалом 2 тисяч 674 осіб.

Найбільше безпартійних кандидатів у списках «Партії Шарія» (69%), партії «Слуга народу» (57%), ВО «Факел» (54%), партії «Опозиційний блок» (48%) та партії «Голос» (48%). Натомість жодного безпартійного кандидата немає у виборчому списку партії «Сила людей».

Як повідомляв УНІАН, у Комітеті виборців України констатували, що однією з найпоширеніших форм агітації під час нинішньої парламентської виборчої кампанії є проведення концертів на підтримку певних партій чи кандидатів у народні депутати.