Суд зобов'язав ЦВК зареєструвати партію Саакашвілі на виборах / фото УНІАН

Верховний суд залишив у силі рішення Шостого апеляційного адміністративного суду Києва, який скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації списку партії "Рух нових сил на дострокових виборах до Верховної Ради.

Відповідне рішення було озвучено на засіданні суду, яке завершилося близько першої години ночі 29 червня. Трансляція із залу суду велася на сторінці Міхеіла Саакашвілі в Facebook.

Судді постановили, що ЦВК повинна зареєструвати партію Саакашвілі "Рух нових сил на позачергових виборах у Верховну Раду України. Рішення Верховного суду оскарженню не підлягає.

Відео дня

Читайте такожУ ЦВК наполягають на законності відмов у реєстрації КПУ та "Руху нових сил" на вибори

Член Ради партії "Рух нових сил", екс-заступник генпрокурора України Давид Саквалерідзе заявив, що боротьба продовжується. "Зараз знову м'яч на стороні ЦВК. Завтра ми будемо повторно подавати документи. Поки нічого не закінчено, попереду реєстрація та вибори, які треба виграти", - сказав він.

Також, на своїй сторінці в Facebook він додав, що в суботу, 29 червня, РНС буде повторно подавати документи в ЦВК для реєстрації.

Як повідомляв УНІАН, увечері 25 червня Шостий апеляційний адміністративний суд Києва скасував постанову Центральної виборчої комісії про відмову в реєстрації списку партії "Рух нових сил" на дострокових виборах у Верховну Раду.

Раніше, 23 червня, Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатам від партії Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил". У ЦВК пояснили, що позачергові вибори були призначені указом президента від 21 травня, тому розгляд 8 травня на засіданні політради партії "РНС" питань, пов'язаних із участю партії в виборах, не могли бути здійснені.