Партії Саакашвілі відмовили у реєстрації на дострокових виборах до Ради / фото УНІАН

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам від партії Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил".

Відповідне рішення ЦВК ухвалила на черговому засіданні 23 червня, передає Українська правда.

"Розглянувши відповідні документи, ЦВК відмовила у реєстрації кандидатів, включених до виборчого списку "Руху Нових Сил" у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та кандидатів, висунутих в одномандатних виборчих округах", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У Центрвиборчкомі пояснили, що позачергові вибори було призначено указом президента від 21 травня.

Читайте такожВибори у Раду: соратнику Януковича Клюєву відмовили в реєстрації кандидатом

"Відтак, розгляд 8 травня на засіданні політради партії "РНС" питань, пов’язаних з участю партії у позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, не міг бути здійснений", - заявили у ЦВК.

За даними комісії, позачерговий з’їзд "Руху Нових Сил", що був скликаний 10 червня та на якому було затверджено виборчий список кандидатів "відбулися у порушення вимог статуту цієї партії".

У ЦВК заявили, що копію рішення ЦВК та копію протоколу засідання ради партії "РНС" від 8 травня і протоколу позачергового з’їзду "РНС" від 10 червня надішлють Нацполіції "для здійснення перевірки та у разі необхідності - вжиття передбачених законодавством заходів реагування".

Раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва визнав факт безперервного проживання Міхеіла Саакашвілі в Україні протягом 5 років, що дозволяє йому балотуватися в народні депутати на дострокових парламентських виборах, які пройдуть 21 липня.