Влада України, наголосили в ЄП, має реалізувати очікування громадян / фото: Press Association

У Європейському парламенті закликають нову Верховну Раду і президента України Володимира Зеленського активізувати зусилля у боротьбі з корупцією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції сказав голова делегації Європейського парламенту Девід МакAллістер.

Читайте такожОПОРА оприлюднила дані паралельного підрахунку голосів

Відео дня

Він наголосив, що питання боротьби з корупцією було одним із головних під час позачергових виборів до Верховної Ради. "Не викликає сумнівів, що результати останніх п'яти років не відповідають очікуванням громадян, а також міжнародної спільноти. Водночас здійснювані заходи перевершують усе, що було зроблено у цій сфері з часу проголошення незалежності", - сказав МакAллістер.

"Новообрані депутати Верховної Ради разом із президентом України мають спиратися на досягнення останніх п'яти років й активізувати зусилля, аби нарешті реалізувати очікування громадян", - заявив МакAллістер.

Як повідомляв УНІАН, міжнародні спостерігачі від ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО та Європарламенту констатували, що виборча кампанія була конкурентною, незважаючи на зловживання у низці мажоритарних округів.