У правопорушників правоохоронці вилучили драбину та різноманітне приладдя / скріншот з відео

У місті Бровари Київської області двоє молодиків замінили номери, присвоєні кандидату у виборчому бюлетені, на 18 агітаційних білбордах.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

Читайте такожНа Черкащині кандидат у депутати наливав виборцям горілку (відео)

Упродовж ночі два киянина 21 та 23 років заклеїли на агітаційних матеріалах справжній номер кандидата, замінивши його на видуманий. У правопорушників правоохоронці вилучили драбину та різноманітне приладдя.

За перешкоджання здійсненню виборчого права поліцейські склали 18 протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 212-24 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, або діяльності суб’єкта виборчого процесу, процесу референдуму) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, по 24 вересня було заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.
  • Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити - о 24:00 24 жовтня.
  • Тервиборчкоми мають утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають по 6 листопада.