Тетяна Плачкова / фото УНІАН

Заборона ЦВК проводити вибори на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей свідчить про те, що Офіс Президента трактує Конституцію на свою користь.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловила народний депутат від опозиційної ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ Тетяна Плачкова.

«Всі переполошилися і говорять про ситуацію в Білорусі. Але це буде їхній вибір - громадян цієї країни, яким би він не був. Нам же пропоную зупинитися на своєму. На наших майбутніх місцевих і, впевнена, дострокових парламентських. І не тільки. Бардак і хаос, невизначеність і некомпетентність адмінреформи ставлять демократичні процеси в нашій країні під загрозу», - пояснила парламентарій.

Відео дня

Політик зазначила, що наразі ЦВК порушила права українських громадян.

«ЦВК заборонила проводити вибори на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей. Ми правда будуємо демократичну державу? У нас правда всі українські громадяни є рівними? Або Офіс Президента трактує Конституцію на свою користь? Але дуже хочеться, щоб Основний Закон країни не сприймали як статут ТОВ «95 квартал». Кожен громадянин України має право на вибір, і позбавляти його цього права не може і не повинен ніхто», - підкреслила Тетяна Плачкова.

Народний депутат нагадала, що влада повинна вирішувати проблеми українців, а не позбавляти їх вибору.

«Страх влади перед результатами волевиявлення настільки великий, що вони готові кроїти під себе саму країну, її громадян і їхні права. А варто хоча б прагнути відчувати, розуміти і робити те, що потрібно людям. Вирішувати їхні проблеми, а не позбавляти можливості вибору тих, хто раптом «не так проголосує». Слухайте, більшість! Люди самі зроблять свій вибір. І значить, змінять владу, якщо вона працює не в їхніх інтересах», - підкреслила вона.

На думку депутата, владі варто заново прочитати Конституцію.

«Це основоположний принцип демократії. Хочете ви цього чи ні, але у нас немає ні імператорів, ні володарів доль. Не знаєте? Вивчайте матчастину, починаючи з 1 статті Конституції. Україна - демократична країна, де повинні дотримуватися і Основний Закон держави, і права кожного громадянина», - резюмувала Тетяна Плачкова.