Без дебатів голосувати за кандидата, який не розуміє, як функціонує місто, нерозумно, заявив Дубінський / фото УНІАН

Партії «Слуга народу» давно час визначитися з кандидатом у мери Києва, проте на цей час ніхто не хоче брати на себе цю відповідальність.

Про це в ефірі каналу Newsone повідомив народний депутат Олександр Дубінський.

Читайте такожРада виділила кошти на проведення місцевих виборів

Відео дня

«Щоб уникнути підкилимних домовленостей і не висувати незрозумілого для киян і самої фракції кандидата, що цілком імовірно, враховуючи настрої, які панують у верхах, київські мажоритарники ініціювали проект публічних праймеріз. Мої колеги звернулися до голови партії Олександра Корнієнка та голови фракції в парламенті Давида Арахамії. Цей же проект був відправлений на узгодження в Офіс президента», - розповів нардеп.

За його інформацією, незважаючи на те, що в Офісі президента поки немає сценарію праймеріз, партійні вибори кандидатів в мери все-таки мають відбутися і включити в себе соціологію, внутрішньофракційне голосування, публічне голосування та дебати.

«Тому що без дебатів голосувати за кандидата, який не розуміє, як функціонує місто, нерозумно. Зараз відбувається спроба підмінити саму суть праймеріз, коли кандидати змагаються між собою. А Микола Тищенко – гідний кандидат хіба що для Кличка, але ніяк не для Офісу президента», - вважає Дубінський.

Як повідомляв УНІАН, 131 депутат з фракції "Слуга народу" підписав звернення до президента Володимира Зеленського з проханням переконати керівництво партії СН провести внутрішньопартійний праймеріз для відбору кандидатів у мери всіх великих міст, що мають стратегічне значення для країни.

20 травня Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції, заявив, що праймеріз серед партії «Слуга народу» перед виборами мера Києва відбудеться, і він буде підтримувати на цих виборах його переможця.

«Що стосується праймеріз. Я в Києві буду підтримувати кандидата в мери Києва від партії «Слуга народу». Чи буде праймеріз? Буде! Чи будуть входити в праймеріз кандидати в мери Києва не тільки від «Слуги народу»? Обов'язково будуть і кандидати від «Слуги народу», тобто ті, хто є депутатами «Слуги народу», і будуть незалежні люди, які готові боротися на відкритому праймеріз на засіданні нашої фракції «Слуга народу». Тому обов'язково. Хто буде найкращим - того я підтримаю», - заявив він.