Суд визнав недійсними вибори в Кароліно-Бугазі / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Суд визнав недійсними вибори сільського голови в курортному селищі Одеської області.

Про це повідомила Громадянська мережа ОПОРА.

Як зазначається, Одеський окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував постанову Кароліно-Бугазької сільської ТВК про визнання Андрія Апанасенка Кароліно-Бугазьким сільським головою.

Відео дня

"Також суд зобов'язав сільську ТВК прийняти рішення про визнання виборів у єдиному одномандатному сільському виборчому окрузі з виборів Кароліно-Бугазького сільського голови такими, що не відбулися, та призначити в зв'язку з цим повторні вибори в цьому окрузі", - повідомила ОПОРА.

Позивачем до Кароліно-Бугазької сільської ТВК став кандидат на посаду сільського голови Юрій Чередниченко.

Раніше зазначений суд двічі визнавав протиправними та скасовував постанови зазначеної територіальної комісії про скасування реєстрації цього кандидата на посаду сільського голови. Однак виборча комісія так і не зареєструвала його кандидатом.

Читайте такожПісля смерті мера Новгород-Сіверського в місті провести повторні вибори

"Таке порушення спричинило спотворення результатів голосування, що є підставою для визнання протиправною та скасування постанови Кароліно-Бугазької сільської ТВК №221 від 27 жовтня "Про визнання Апанасенка Андрія Володимировича обраним сільським головою...", - йдеться в рішенні суду.

За даними громадських активістів, Кароліно-Бугазька сільська ТВК раніше не оприлюднювала протокол про результати голосування, попри інформацію про те, що у зазначеній громаді вже відбулась перша сесія ради.

Крім того, 13 жовтня суд скасував сім постанов Кароліно-Бугазької комісії, зокрема щодо затвердження тексту бюлетенів та утворення ДВК.

Місцеві вибори 2020 в Україні: новини