Дубінський впевнений, що Україна не зіткнеться з регіональним сепаратизмом після місцевих виборів / фото УНІАН

Майбутні вибори мають стратегічно важливе значення, оскільки призведуть до формування самостійної місцевої влади, не сильно залежних від центру.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив народний депутат Олександр Дубінський (фракція "Слуга народу").

Читайте також"П'ять питань Зеленського": Дубінський розповів, що необхідно для того, щоб реалізувати ідею президента до кінця

Відео дня

"Після 25 жовтня ми побачимо абсолютно самостійну місцеву владу, яка формуватиме власні еліти. Реформа децентралізації дозволить їм не тільки управляти власними бюджетами, також буде передаватися з держзапасів земля, і розпоряджатися нею зможе конкретна ОТГ, а не Держкомзем або Держгеокадастр.  У сільрад з'явитися величезний інвестиційний ресурс, що дасть незалежність від центру", – пояснив нардеп.

При цьому за його словами, Україна не зіткнеться з регіональним сепаратизмом. 

"Я не думаю, що на нас чекають проблеми подібного роду, адже в місцеві ради обираються звичайні люди, які не думають, наприклад, про Тристоронню контактну групу, їх хвилюють проблеми місцевого масштабу, як відремонтувати школу або лікарню", – вважає Дубінський.

Водночас, каже нардеп, на політичну арену після 25 жовтня вийдуть і регіональні лідери, які спробують конкурувати з Києвом заради продовження політичної кар'єри. 

"Наприклад, Віталій Кличко, у якого в розпорядженні є міський бюджет в 60 мільярд гривень. Звичайно, він використає всі свої можливості, щоб виходити на інший рівень політичної гри", - прогнозує політик.