Ігор Палиця виступає за двопалатний парламент в Україні / Фото Української правди

Партія "За майбутнє" у разі потрапляння до парламенту планує працювати над якнайшвидшим завершенням реформи децентралізації і реформуванням політичної системи в країні. Зокрема - створенням двопалатного парламенту та звуженням повноважень президента.

Про це в інтерв'ю Українській правді заявив Ігор Палиця, лідер політичної партії «За майбутнє».

"Довести до закінчення децентралізацію, причому термінового, щоб на місцях дійсно, як в Польщі, були самодостатні громади: і фінансово, і в прийнятті економічних рішень", - заявив політик, відповідаючи на запитання про те, якими напрямками займатиметься партія "За майбутнє" в разі успіху на майбутніх парламентських виборах. 

Відео дня

"Ми хочемо двопалатний парламент, де верхня палата буде представляти регіони України по географічному принципу, а не по принципу кількості населення. Наше бачення – потрібне звуження повноважень президента, він повинен бути в нас з повноваженнями, як в Австрії, в Швейцарії, в Німеччині. А приймати рішення повинен парламент – нижня палата, яка обирається на всенародних виборах, і верхня палата, яка може блокувати в інтересах розвитку місцевого самоврядування недолугі рішення нижньої палати. Це наше бачення. Не може країна залежати від однієї людини – чи це Зеленський, чи це Порошенко, чи це Палиця – не грає ролі. Бо обирають одну людину, а потім бачать, що вона насправді або зовсім інша, або сходить з розуму по дорозі, на перший або другий рік", - наголосив Палиця. 

Нагадаємо, Палиця заявив, що місцева кампанія партії "За майбутнє" - це "старт" на парламентські вибори.