Брюссель. 20 квітня. УНІАН. Відновлення Україною візового режиму для громадян ЄС може негативно вплинути на переговори про скасування візового режиму між сторонами. Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі заявило джерело в Єврокомісії.

“Цей крок був би сприйнятий, як крок у неправильному напрямку і, очевидно, негативно би вплинув на переговори про скасування візового режиму”, - сказав співрозмовник агентства.

Представник Єврокомісії зазначив, що після появ перших заяв з боку представників Секретаріату Президента України про можливість відновлення візового режиму для громадян країн-членів ЄС, Єврокомісія розглядала можливість надання офіційного коментарю з цього приводу, однак, оскільки далі кількох заяв справа не пішла, питання вирішили не педалювати.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, заступник глави Секретаріату Президента, представник Президента у Верховній Раді Ігор ПОПОВ 4 квітня, зокрема, заявив, що безвізовий режим України з Європою може бути скасовано найближчим часом, можливо, навіть до 7 травня. За його словами, таке рішення могло бути прийнято через скарги правоохоронних органів на зростання кількості педофілів та маніаків, що прибувають до України з ЄС. Крім того, на переконання представника Президента, такі дії мали б підштовхнути європейців скасовувати візи для громадян України.

Схожі заяви були також озвучені ще кількома представниками Секретаріату Президента України.

Безвізовий режим з ЄС було запроваджено в Україні в 2005 році. З жовтня 2008 року Україна та ЄС ведуть переговори щодо запровадження безвізового режиму для українців з боку ЄС.