Брюссель. 10 жовтня. УНІАН. Заступник міністра економіки України Валерій П’ЯТНИЦЬКИЙ не бачить можливості завершення переговорів про зону вільної торгівлі (ЗВТ) до саміту Україна-ЄС.

Про це він заявив українським журналістам в Брюсселі по завершенню чергового раунду переговорів про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

“Якщо б ми продиктували те, що ми хочемо, і європейська сторона з нами погодилася б, ну ми б завершили, теж саме могло б бути і в зворотному напрямку. Але кожна сторона має свої бачення, свої пріоритети і інтереси”, - сказав заступник міністра.

Відео дня

Він зазначив, що в ході нинішнього раунду переговорів сторони домовилися, що наступний відбудеться 7 грудня в Києві. Крім того, є попередні домовленості про проведення ще двох раундів переговорів – на початку березня в Брюсселі та всередині травня в Києві.

“Національні інтереси – це не просто гасла, це – наповнення конкретним змістом кожного елементу не просто угоди, а завтрашнього життя”, - наголосив В.П’ЯТНИЦЬКИЙ.

Разом з тим заступник міністра зазначив, що навіть узгодження окремих частин документу в процесі переговорів робить Україну та ЄС ближчими, оскільки з’являється розуміння, які дії необхідно здійснювати в Україні для майбутньої реалізації положень угоди.

Він також звернув увагу на те, що до саміту Україна-ЄС, який має відбутися у Києві, готується ряд документів, що мають стати елементами асоціації, в тому числі йдеться про приєднання України до Енергетичної спільноти.

Як повідомляв УНІАН, з 5-го по 9-е жовтня в Брюсселі пройшов 8-ий раунд переговорів між Україною та ЄС про зону вільної торгівлі (ЗВТ).

Україна та ЄС розпочали переговори про створення зони вільної торгівлі, що має стати складовою новою угоди про асоціацію між Україною та ЄС, 18 лютого 2008 року.

Раніше сторони планували завершити переговорити до кінця цього року.