Брюссель. 14 квітня. УНІАН. Російська правозахисник, член товариства “Меморіал” Лідія ЮСУПОВА вважає, що ЄС міг би активніше впливати на Росію для захисту прав людини на Кавказі.

Таку думку вона висловила сьогодні в розмові з власним кореспондентом УНІАН в Брюсселі.

“Було б бажання... Ми розуміємо, що є дипломатичні, політичні, економічні відносини. Є певна економічна залежність, але панове.... якщо ви нічого не можете зробити, тоді облиште цю проблему. Але тоді чекайте потік біженців. Це буде великий потік”, - сказала правозахисник.

Відео дня

Вона зазначила, що на сьогодні не можна казати, щоб ЄС зовсім не звертав увагу на ситуацію на Північному Кавказі. Разом з тим, за її словами, в діях Євросоюзу на сьогодні превалює чиновницький підхід, який не дає багато результатів.

Як повідомляв УНІАН, з 1994 року в Чечні відбулося дві війни. До нинішнього часу в Чечні продовжують безслідно зникати люди, не відновлено у повній мірі порядку та законності в регіоні.

Сьогодні у Європарламенті відбувається показ низки фільмів, присвячених боротьбі за права людини в різних регіонах світу. Одним з них став фільм нідерландського режисера Маши НОВІКОВОЇ “Анна Політковська: 7 років на лінії фронту”.