Брюссель. 19 листопада. УНІАН. Єврокомісія шкодує, що український парламент не врахував усіх побажань Венеціанської комісії до закону про вибори депутатів.

Про це власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі повідомили в прес-офісі комісара ЄС з питань розширення і Європейської політики сусідства Стефана ФЮЛЕ.

«Ми взяли до уваги ухвалення українським парламентом нового закону про вибори народних депутатів. Необхідно вітати те, що закон був ухвалений більш, ніж 80% голосів з підтримкою депутатів від усіх партій», - зазначили у прес-офісі.

Відео дня

«Ми вітаємо, що низка пропозицій Венеціанської комісії була врахована у законі, але шкодуємо, що інші пропозиції не були взяті до уваги. Ми закликаємо владу продовжувати співпрацю з Венеціанською комісією», - заявили в прес-офісі.

При цьому, в прес-офісі нагадали, що ЄС закликав Україну ухвалити єдиний виборчий кодекс для всіх виборів, а також про те, що такий проект кодексу був підготовлений українським парламентом і, в цілому, позитивно оцінений Венеціанською комісією в грудні 2010 року.

«ЄС сподівається, що такий кодекс буде ухвалений», - підкреслили в прес-офісі С.ФЮЛЕ.

Як повідомлялося, 17 листопада Верховна Рада ухвалила в цілому закон про вибори. Відповідно до закону, вибори депутатів здійснюватимуться за змішаною (пропорційно-мажоритарною) системою. Закон встановлює 5% виборчий бар`єр. Блоки не беруть участі у виборах.