Брюссель. 9 березня. УНІАН. Президент Європарламенту Мартін ШУЛЬЦ вважає, що журналісти України можуть сприяти розвитку відносин з ЄС.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він сказав під час зустрічі з делегацією Національного союзу журналістів України (НСЖУ) на чолі із секретарем НСЖУ Олегом НАЛИВАЙКОМ.

“Я думаю, ви можете сприяти чесним, справедливим та відкритим представленням в ваших ЗМІ, однак схвалення рішень, зрештою, перебуває в руках політиків”, - сказав М.ШУЛЬЦ.

Відео дня

“Це складно для політичного представника, говорити про роль ЗМІ. Мій досвід свідчить, що відповідальні політики мають завжди боятися, що ЗМІ стоять за ними, коли вони кажуть неправду. В такі моменти, журналісти є найменш приємними людьми в світі. Це – мій досвід”, - додав він.

При цьому, Президент Європарламенту висловив переконання в тому, що жоден політик, навіть найкращий актор, не може бути “настільки гарним брехуном”, щоб не знайшовся хоча б один журналіст, який би викрив це.

“Ваша роль є дуже важливою у вашій країні. Ви повинні бути за політичною системою”, - наголосив М.ШУЛЬЦ.

Президент Європарламенту пригадав, як кілька років тому під час дебатів з тодішнім прем’єр-міністром Італії Сільвіо БЕРЛУСКОНІ, він нагадав тому, що в нормальній парламентській демократії влада має побоюватися ЗМІ, а не навпаки, як це було тоді в Італії.

“В той момент, коли журналісти побоюються влади, демократія в небезпеці. Якщо ви можете гарантувати повну свободу ЗМІ у вашій країні, і це буде зрозуміло для нас, - це гарний крок для України”, - наголосив М.ШУЛЬЦ.