Брюссель. 28 червня. УНІАН. Депутат Європарламенту, віце-президент Європейської народної партії (ЄНП) Яцек Сарюш-Вольські заявляє, що в ході саміту ЄНП, який відбувся сьогодні в Брюсселі, високопосадові члени партії обговорили критерії визнання демократичними та легітимними наступних парламентських виборів в Україні.

Про це він заявив власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі по завершенню саміту ЄНП.

“Були обговорення критеріїв визнання виборів демократичними та легітимними”, - сказав депутат.

Відео дня

Він зазначив, що багато виступаючих наголосили на тому, що для визнання українських виборів демократичними важливо не лише те, як вони будуть проведені, але й звільнення ув’язненних зараз представників опозиції.

“Таким був тон дискусії”, - сказав Я.Сарюш-Вольські.

“Для демократичних легітимних виборів важливо саме проведення демократичне виборів, але також звільнення опозиційних лідерів з в’язниці”, - підкреслив він.

Віце-президент ЄНП також повідомив, що в ході обговорення Президент партії Вільфред Мартенс ще раз висловив підтримку колишньому прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко від імені партії.

За словами Я.Сарюш-Вольського, учасники саміту також говорили про майбутнє угоди про асоціацію з Україною, і про те, чи стане її підписання поштовхом для зміни політики урядом чинного українського Президента Віктора Януковича.