Брюссель. 25 квітня. УНІАН. Європол відзначає зростання кількості терористичних атак в Європі в 2012 році.
Про це йдеться у повідомленні, що міститься на офіційному сайті правоохоронного європейського агентства щодо оприлюдненої сьогодні доповіді про терористичну ситуацію в ЄС в 2012 році. .
Так, в цілому в 2012 році в ЄС було зареєстровано 219 терористичних нападів (проти 174 в 2011 році), арештовано 537 осіб за звинуваченнями, що мають відношення до терористичної діяльності (проти 484 в 2011).
Загалом, в 2012 році в результаті терористичних нападів в ЄС загинуло 17 осіб.
ВУ повідомленні агентства, зокрема, згадується вибух бомби в аеропорту болгарського Бургаса, який забрав життя 14 осіб, а також загибель ще трьох громадян в атаках в Бельгії, Франції та Північній Ірландії.
При цьому, Європол також відзначає зростання кількості радикалізованих громадян ЄС, що подорожують в регіони конфліктів для участі в терористичній діяльності.
“Зростає стурбованість щодо загрози, яку представляють собою ці люди, враховуючи можливість їх намірів після повернення до Європейського Союзу здійснювати акти тероризму”, заявив з цього приводу директор Європолу Роб Уейнрайт.
У повідомленні також зазначається, що Інтернет залишається основною платформою спілкування терористичних організацій та їх прихильників, а розвиток соціальних медіа надав терористам нові можливості для спілкування.